Image

Share this Post

Л

ео е роден на 13 август 1996 година. Юноша на един от грандовете на бразилския футбол – Коринтианс. Кариерата му преминава през различни отбори като Осте, Сао Жозе, Гуарани и френския Льо Авър.

– Здравей Лео, Как си?

Здравейте, добре съм, чувствам се страхотно!

– Първо, добре дошъл в България. Как се чувстваш тук през последните няколко месеца? Беше ли лесно да се адаптираш в България и в първенството на Трата лига?

Много ви благодаря, адаптирах се бързо във вашата обстановка, бях добре приет от всички в отбора и ми хареса преживяването, да живея тук в България и да играя в първенството на Трета лига.

– Играл си в няколко държави. Какво мислиш за футбола в България?

Футболът тук е добър за игра, малко по-различен, с много физическа, но имах добра адаптация и вече се чувствам отлично.

– Как пристигна в Крумовград?

Не е обичайно да има чужденци в отбора!Моите скаути ми разказа за този нов проект, който ще се развива, и ще има успехи занапред. Имах желание да играя отново в Европа. Надявам се да помогна на отбора, благодаря на ръководството, че ми гласува доверие, сигурен съм, че взех правилното решение и повярвах в проекта – ФК Крумовград.

– В България има много бразилци, имаш ли връзка с някой от тях?

Да, преди да дойда говорих с някои приятели, които вече са играли тук, и когато пристигнах, се запознах и с други момчета. Добре е да имаме тази връзка, защото си помагаме един на друг.

– Ти играеш като десен бранител. Защитник, който обича да се включва и в предни позиции, когато отбора атакува. Това ли е идеята на треньора Стефан Генов, да разчита и на фланговите защитници, или това е твоят начин на игра? Чувстваш ли се комфортно да играеш на тази позиция?

Винаги съм бил много офанзивен, а в Бразилия обикновено играят така, когато бях във Франция, там залагаха повече в отбранителния вал, успях да подобря и тази част от играта си, и да продължавам да се развивам като футболист. За един млад играч, мисля че е добре да може да играе във всички зони, където треньора иска да го вижда, както в отбрана, така и в атака.

– Какво мислиш за отбора? Готов ли е да се изкачи във Втора лига и да направи добро представяне в професионалния футбол?

Имаме страхотни играчи, отличен колектив, ръководството влага средства, условията са отлични за работа, надявам се накрая да сезона да берем плодовете и да завършим на върха- каквато е и целта. Имаме способността да се развиваме още повече индивидуално и като колектив, проектът ФК Крумовград със сигурност е да расте и да направи запомнящ се дебютен сезон във Втора лига, а след това и да надгражда.

– На кой твой съотборник в отбраната на ФК Крумовград се възхищаваш?

Имаме страхотни млади и опитни футболисти, както в отбрана, така и в атака, сплав, която движи отбора напред, но съм впечатлен от Атанас Ташолов (не знам дали правилно изписах името му) смее се, с голям потенциал за бъдещето. Пожелавам му успех.

– Имате ново ръководство в екипа, в лицето на изпълнителния директор Даниел Серехидо и скаута Денис Колев. Двамата са работили в чужбина и имат голям опит. Тук в България Серехидо е познат с работата си при “канарчетата”. С Ботев Пловдив постигна доста успехи, а сега е готов за едно ново предизвикателство. Амбициозни и мотивирани да реализират новите си идеи и Крумовград да върви само нагоре. В какви отношения сте с тях? Смятате ли, че този нов проект в България ще бъде успешен и ще играе важна роля в професионалния футбол?

В отлични отношения сме, говорим много, страхотно е да знаем, че клубът иска да се развива във възходяща посока и да постига нови успехи, и ако може един ден да играем и в Първа лига. Ръководството, спонсорите влагат много средства, имат нови идеи как Крумовград да върви нагоре, а това е плюс за за нас футболистите, за футбола в България и за нашите привърженици, които ни подкрепят навсякъде.

– Видяхме, че имаш много последователи в Instagram! Фен базата ти вече расте ли в България?

Да, получавам нови последователи и се надявам да продължа да получавам, наистина се радвам, че ме познават и тук, надявам се да продължа да играя добре, за да трупам и получавам нови последователи и да радвам хората в България.

– Какво мислиш за бъдещето си? Да останеш в България или да избереш друго предизвикателство?

Да сме живи и здрави, надявам се първо да изкарам добър сезон тук в Крумовград, да помогна на тима да постигне целите си, а ако има оферти и интерес към мен занапред ще мислим.

– Твоят любим отбор и младежки идол?

От малък съм голям фен на Реал Мадрид, мисля, че кралския клуба е невероятен и има много привърженици по света. Моят идол е Дани Алвес, той е пример за подражание за всички десни защитници като мен.

– Има ли конкуренция на твоята позиция в отбрана?

Има, за нас е добре да има, защото колкото конкуренцията е по-висока на всеки пост, толкова по-трудно е и за треньорското ръководство. Важно е да има конкуренция и за еволюцията на отбора. Ние футболистите ежедневно работим и се влагаме в тренировките, а Стефан Генов и екипа му решават кой да играе в мачовете.

– С какво нашата Трета лига се различава от другите първенства, в които си играл?- Играх в големи клубове и първенства с отлични резултати. Във вашата Третата лига има добри млади и опитни играчи, с потенциал, които могат да играят и на по-високи ниво, а именно в професионалния футбол.Какво мислиш за България и надпреварата в нашето първенство?

Тук в България се чувствам отлично, преживяването е страхотно, сега през лятото мога да опозная и да науча повече за България. В Трета лига първенството е равностойно, има много добри отбори, залага се повече на физиката, затова трябва да имаш добра подготовка. Нашият фокус е да останем на върха, където сме сега и да постигнем целта. Със сигурност най-трудното тепърва предстои, и е необходимо да продължим да работим здраво, за да постигаме отлични резултати. В професионалния футбол ще бъде още по-трудно, но с общи усилия на всички в клуба, се надявам да успеем и да вървим само нагоре.

– Какви са твоите лични амбиции?

Искам да помогна на Крумовград да постигне всички цели и това е основният ми фокус засега.

– Благодарим ти, Лео – пожелаваме успех на теб и на отбора, ще държим връзка!

Благодаря, успех и на вашия екип!

Share this Post

LAST POSTS


Featured image for “Interview: Dimitar Kalchev”
Featured image for “Interview: Rafael Verrone”